Pandemia ka bërë që shumë aktivitete futbollistike të shtyhen ose të luhen në pak ditë.

Kjo i ka detyruar UEFA-n dhe FIFA-n të mendojnë diçka vërtet të çmendur që të zhvillojnë edhe Kupën e Botës edhe Kupën e Botës për klube në të njëjtin vit, 2022.

Infantino po mendon idenë që Botërori për klube të zhvillohet verën e vitit 2022 kurse Kampionati Botëror të luhet në dimër.

Kampionati Botëror i vitit 2022 është caktuar të zhvillohet në Katar në dimër për shkak të temperaturave të larta.