Pavarësisht zërave për një përpjekje të rinovuar për të nisur projektin e Superligës, Nasser Al Khelaifi ka hedhur poshtë shqetësimet se futbolli evropian është në rrezik për një plan të tillë, duke hedhur poshtë edhe një herë idenë e Superligës.

Al Khelaifi hapi Asamblenë e Shoqatës së Klubeve të hënën, duke folur për mënyrat në të cilat UEFA po kërkon të formësojë të ardhmen e futbollit në Evropë, veçanërisht duke iu referuar rregullave të reja të qëndrueshmërisë financiare.

“Ne kemi parë një rritje të mahnitshme prej 39 për qind në vlerën e parashikuar komerciale të garave të klubeve të UEFA-s për meshkuj për ciklin pas 2024-ës,” tha Al Khelaifi në fjalimin e tij.

“Ndërsa ne akoma duhet të eksplorojmë të ardhura shtesë të pashfrytëzuara së bashku, kjo është një rritje historike e të ardhurave.

“Kjo marrëveshje dëshmon gjithashtu se dyshuesit e modelit të futbollit evropian ishin të gabuar, më shumë ndikim dhe më shumë pasuri për klubet, mbaj mend disa njerëz që u përpoqën të shkatërronin sistemin për një pjesë të këtyre gjërave vitin e kaluar.”

Al Khelaifi iu referua ofertës së përbashkët të UEFA-s dhe ECA-s për të shitur të drejtat tregtare partnerëve të marketingut si diçka që i dha formë futbollit evropian.

“Ai përfaqësonte një ndryshim tektonik në rolin që klubet luajnë tani në vendimet që formësojnë futbollin evropian”, shtoi ai.

“Është një model i ri qeverisjeje progresive për futbollin evropian me klubet që përcaktojnë fatin e tyre në partneritet me UEFA-n”.