Futbolli është një meritokraci që ndryshon vazhdimisht, dhe për këtë arsye, të vendosësh lojtarin më të mirë në botë në çdo moment të saktë është një sfidë e vështirë.

Ky titull teorikisht mund të ndryshojë pas çdo ndeshje të caktuar, në varësi të nivelit të performancës që ka prodhuar një futbollist dhe megjithatë lejimi i ndryshimit të opinioneve me një paqëndrueshmëri të tillë nuk do të çonte në asgjë tjetër veç anarkisë subjektive.


Faktorët e renditjes

Pra, si ta emërojmë saktësisht lojtarin më të mirë në lojën e bukur në këtë moment? Kriteret e GivemeSport janë si më poshtë:

I njohur si i klasit botëror: Për të qenë lojtari më i mirë në botë për momentin, duhet para së gjithash të jetë një futbollist elitar,

I respektuar: Jini të vendosur si një talent i nivelit të lartë, por gjithashtu keni respekt për kundërshtarin,

Konsistent: Të jetë një lojtar vendimtar për ekipin ku luan për pjesën më të madhe të sezonit.

Për ata që janë në këtë listë, atëherë bëhet një çështje e provave të qarta të formës konsistente – qofshin këto gola, asistime dhe ndoshta më e rëndësishmja, kush dhe në çfarë kompeticioni ka qenë dhe kundër çfarë ekipeve ka luajtur.

Por, gjithashtu e rëndësishme është se sa shumë ka për të treguar. Ndërsa aftësia, forma dhe ndikimi i përgjithshëm janë konsiderata integrale, fitimi i trofeve është një përbërës jetik për çdo futbollist që pretendon se është vërtet elitar.

Shënim: Këto ndryshime janë bërë si pasqyrim i formës së fundit. Të gjitha statistikat janë marrë nga Transfermarkt. /Telegrafi/