Kryeministri Edi Rama i ka akorduar “Shqiponjën e Artë”, trajnerit të kombëtares shqiptares, Sylvio Mendes Campos Junior. Teksa e ftoi në skenë për t’i dhuruar “Shqiponjën e Artë”, kryeministri Rama theksoi se trajneri i kuqezinjve, Silvinjo është një shqiptar në lindje e sipër duke iu referuar suksesit të kombëtares shqiptare që u kualifikua në Evropianin që do të mbahet në Gjermani në vitin 2024.

Sipas Ramës, megjithëse ky çmim u jepet shqiptarëve me kontributet e tyre të veçanta, Silvinjo është jo shqiptari i parë që e merr një të tillë.

“Këtë shqiponjë nuk e kam për asnjë shqiptar, për asnjë arbëresh. Por shqiptar mund të lindësh, shqiptar mund të bëhesh. Këtë shqiponjë e kam për një shqiptar në lindje e sipër.

Kjo është shqiponja e artë që u jepet të gjithë shqiptarëve, jo atyre të veçantë se shqiptarët të gjithë të veçantë por atyre që janë më të veçantë se sa të veçantët shqiptarë.

Ti je jo-shqiptari i parë që merr “Shqiponjën e artë” të shqiptarëve, por jo për gjithçka që ke bërë, por sepse siç e thashë këtu, ti je një shqiptar që po lind”, u shpreh Rama teksa i dhuroi çmimin trajnerit të kombëtares shqiptare.

Kreu i qeverisë bëri të ditur gjithashtu se Silvinjo së shpejti do të marrë edhe shtetësinë shqiptar.

“Dua të të them se shumë shpejt, s’do kesh zgjedhje tjetër sepse do të duhet të pranosh shtetësinë shqiptare”, theksoi Rama.

Nga ana e tij, trajneri i kombëtares shqiptare Silvinjo falënderoi në shqip të gjithë të pranishmit në takimin e Diasporës ndërsa theksoi se pa kuqezinjtë në fushën e lojës do të kishte qenë e pamundur të arrinte deri këtu.

“Para së gjithash do të doja të falënderoja të gjithë lojtarët e kombëtares shqiptare. Janë mjaft të zotë. Po ashtu edhe stafin e Federatës, faleminderit të gjithëve.

Pa lojtarët e kombëtares nuk do të ishte e mundur të isha këtu sonte dhe të marr këtë çmim që për mua është një nder i madh. Një qytetar i botës, i lindur në San Paolo, për të jetuar në Londër, më pas në Mançester, Barcelonë, Milano, dhe sot qytetar shqiptar. Faleminderit shumë të gjithëve!”, u shpreh Silvinjo.