UEFA gjithnjë e më shumë e shikon të arsyeshme përdorimin e VAR-it jo vetëm në nivelin e klubeve, por edhe në atë të kombëtareve.

Së fundmi Qeveria Europiane e Futbollit ka hedhur një hap të rëndësishëm për realizimin e këtij plani pasi është vendosur që ndihma e teknologjisë të përdoret në ndeshjen midis Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Italisë.

Kujtojmë se përballja e planifikuar për tu luajtur të martën në mbrëmje, do të luhet në stadiumin e Genkut në Blegjikës.