“Football Leaks’ kanë botuar informacione mbi punën e dyshimtë të mënaxherit të Modric, Vladimir Lemic.Megjithëse Modriç nuk është i lidhur drejtpërdrejt me kompanitë që shtrihen nga Belgjika në Republika Srpska, rasti është veçanërisht interesant për mediat europiane, si dhe për njerëzit rreth Real Madridit.

Lemić është sipas Football Lekas nga viti 2013 deri në vitin 2017, ka përfituar 4,4 milionë euro në rryshfete nëpërmjet kompanisë-motër të regjistruar në Republikën Serbe.

Puna duhej të përfshihej dhe Predrag Mijatoviç, një drejtor sportiv ish-Real, i cili është me Lemić, ka fituar miliona. Ndërkohë, kompania Top Sports Consulting, me vetëm shtatë punonjës, nga 2014 në 2017 raportoi një fitim prej plot 32 milionë euro, i cili pas taksës arriti në 23 milionë. Pra kompania Lemić ishte e pesta më fitimprurëse në Republikën Serbe, menjëherë pas naftës, telekomunikacionit, ndërtimit dhe kompanive publike.

Ditën pas transferimit të Modricit u ra dakord dhe u nënshkrua, menaxheri i përgjithshëm i Realit, Jose Angel Sanchez, nënshkroi një kontratë sekrete me Lemić dhe Ćurković si përfaqësues të kompanisë Reina BVBA. Sipas kësaj kontrate, kompania ka marrë dy milionë euro në komision.

Dy vjet më vonë, kur Modric filloi shkelqimin në Real, Lemiç e shtyu rrugën e parave nga Belgjika në Republikën Serbe.

Një muaj pasi Luka nënshkroi një kontratë të re, Real nënshkroi një marrëveshje të re sekrete, këtë herë me Top Sport Consulting në pronësi të Zoran Lemić. Sipas kësaj marrëveshjeje, kompania ka paguar 2,4 milionë euro për komisionin në katër norma nga 600,000 euro.