Eshte thene shpeshhere here qe arbitrat shqiptare “habisin” me performancat shume te mira qe bejne kur dalin te arbitrojne jashte vendit. Krejt ndryshe jane ne futbollin shqiptar dhe krejt ndryshe ne ndeshjet e huaja.

Keshtu ka ndodhur sefundi edhe me arbitret femra. Na javën e kaluar, në skenë kanë qenë edhe gjyqtaret shqiptare, të cilat kanë treguar se gjithashtu mund të drejtojnë në sfida të rëndësishme ndërkombëtare.

Kryesorja Emanuela Rusta, asistentet Erind Kume dhe Koleta Prenga, si dhe gjyqtarja e katërt Eglantina Pjetrushaj, kanë drejtuar një ndeshje të Ligës së Kombeve për femra.

Ata ishin caktuar nga UEFA në ndeshjen mes Çekisë dhe Sllovenisë, e cila përfundoi me rezultatin 4-0 për ekipin vendas dhe performanca e arbitreve tona ka qene per t’u pergezuar.