Qeveria gjermane ka konfirmuar ndalimin e tubimeve deri më 31 gusht në përpjekje për të ndaluar përhapjen e koronavirusit. Ndeshjet e Bundesligës tani nuk do të mund të zhvillohen me spektatorë në pjesëmarrje deri të paktën në shtator.

Kancelarja Angela Merkel njoftoi planin e qeverisë të mërkurën për të lehtësuar gradualisht masat e bllokimit të paraqitura për të luftuar përhapjen e Covid-19.

Ndërsa shkollat ​​do të lejohen të hapen nga 4 maj dhe dyqanet e vogla mund të fillojnë të funksionojnë përsëri nga e hëna, tubimet e mëdha do të qëndrojnë të ndaluara deri më 31 gusht.

Javën e kaluar, shefi ekzekutiv i DFL, Christian Seifert, konfirmoi se planet ishin hartuar për Bundesligën për të rifilluar prapa dyerve të mbyllura në fillim të majit, me klubet në dy divizionet kryesore që ishin rikthyer në stërvitje, megjithëse me lojtarët pas masave distancuese sociale.

Sidoqoftë, tani duket se nuk ka gjasa që Bundesliga të jetë në gjendje të rifillojë në fillim të muajit të ardhshëm, me qeverinë që ka hedhur diskutimet për rifillimin e futbollit profesional deri më 30 prill. Pritet që të negociohet, në mënyrë që të mbyllet sezoni aktual në një formë sa më të zbutur./konica/