“SPORTISTËT E SHEKULLIT” TË KLUBIT VLLAZNIA

0
Futboll-Loro Boriçi            -Muhamet Dibra            -Sabah Bizi                -Ramazan Rragami-Paulin Ndoja-Medin Zhega    -Hysen Zmijani Atletikë-Hysni Bebeziqi            -Pina Thani                -Vera Bregu -Oltion Luli-Arbana Xhani Çiklizëm-Agim Tafili        -Fadil Muriqi Basketboll-Renato...

BASKETBOLL: LIBRI I ARTË I SKUADRAVE KAMPIONE- FEMRA

0
Skuadrat kampione (femra) në vite: 1947 17 NËNTORI 1948 17 NËNTORI 1949 TIRANA 1950 TIRANA 1951 TIRANA 1952 PUNA E TIRANËS 1953 PUNA E TIRANËS 1954 PUNA E TIRANËS 1955 PUNA E TIRANËS 1956 PUNAETIRANËS* 1957 TIRANA “A” 1958 17 NËNTORI 1959 17 NËNTORI 1960 17 NËNTORI 1961 17 NËNTORI 1962 17 NËNTORI 1963 17...

ARKIV: JA KAMPIONËT E VLLAZNISË NË MUNDJEN E LIRË

0

Vllaznia sidomos në vitet '70-'80 ka nxjerrë një sërë kampionësh në sportin e mundjes së lirë. Emrat e shumë prej tyre tashmë janë të njohur nga ambjenti sportdashës shkodran por edhe më gjerë. Ndonjë edhe mund të jetë harruar dhe prandaj ia vlen t'i kujtojmë. Më poshtë, po japim një pasqyrë të plotë të të gjithë sportistëve që kanë dalë kampion me ekipin e Vllaznisë në mundjen e lirë. E kemi fjalën për garat individuale, pa lënë mënjanë këtu kurrsesi sukseset si ekip të Vllaznisë si në kampionatet kombëtare, ashtu në Kupat e Republikës dhe në Spartakiadat Kombëtare. Megjithatë këtu po japim vetëm sportistët kampionë bashkë me vitet kur ata kanë arritur këto suksese:

ARKIV: JA KAMPIONËT E VLLAZNISË NË MUNDJEN KLASIKE

0

Kampionë të shumtë ka patur edhe mundja klasike. Më së shumti si individë sesa në sukseset si ekip. Nga ky lloj i mundjes kanë dalë emra të spikatur, ndër më të mëdhenjtë e mundjes shqiptare. Më poshtë po rradhisim një e nga një të gjithë, duke filluar nga Qazim Elbasani, kampioni i parë i Vllaznisë në vitin 1949 dhe deri tek i fundit Ismail Çela në vitin 1991.

VOLEJBOLL: LIBRI I ARTE I SKUADRAVE KAMPIONE- FEMRA

0
Titujt kampionë në vite: 1946        17 Nëntori 1947        Vllaznia 1948        17 Nëntori 1949        Lokomotiva 1950        17 Nëntori 1951        17 Nëntori 1952        17 Nëntori 1953        Studenti 1954        Partizani 1955        17 Nëntori 1956        Skënderbeu 1957        Vllaznia 1958        Skënderbeu 1959        17 Nëntori 1960        Vllaznia 1961        17 Nëntori 1962        17 Nëntori 1963        17 Nëntori 1964        17 Nëntori 1965        Flamurtari 1966        17 Nëntori 1967        17 Nëntori 1968-69    ...

Ja kush kanë qenë sportistët me biografi të keqe në klubin Vllaznia

0

Në arkivën personale të gazetarit të mirënjohur sportiv Rifat Uruçi kemi gjetur edhe një dokument në të cilin shkruheshin emrat e sportistëve me "biografi të keqe" të cilën Dega e Brendshme kishte dërguar në klubin Vllaznia i cili duhet të merrte masa për t'i patur në kontroll. Që do të thotë, për të filluar përndjekjen ndaj tyre. Ka qenë koha e diktaturës dhe sportistë të veçantë e kanë pësuar jo pak prej kësaj. Më poshte po japim një pjesë të listës së këtyre sportistëve që kanë vuajtur për këtë gjë dhe arsyen pse e kishin këtë biografi të keqe:

FUTBOLL- “LIBRI I ARTË” I SKUADRAVE KAMPIONE

0

1930 - SK Tirana
1931 - SK Tirana    
1932 - SK Tirana