Edhe në kohë koronavirusi debati në distancë mes Braçes dhe FSHF-së, nuk ka të përfunduar, zv.kryeministri komentoi deklaratat e Federatës se qeveria nuk po e ndihmon me humbjet që ka pësuar si pasojë e pandemisë, duke i cilësuar deklarata e saj gënjeshtra që saj vlen të komentohen.

Braçe tha se Futbolli nuk prodhon fare ekonomi dhe se qeveria nuk është përgjegjëse për të ardhurat e saj. “Me thënë të drejtën nuk mendoj fare për FSHF. Të komentoj unë tani gënjeshtrat e FSHF, nuk ia vlen të merrem me ta.

Më thuaj një qeveri në botë që ka ndihmuar futbollin. Qeveria italiane ka paguar gjë për Seria A apo të tjera? Po Spanja? Po Gjermania apo Franca?

Për ekonominë e futbollit nuk përgjigjet qeveria dhe nuk kam ndërmend që qytetarët që paguajnë taksa të paguajnë për një futboll që nuk prodhon ekonomi fare. Po nga të dalin lekët që të paguajmë për punëtorët dhe futbollistët të cilët janë me kontrata”, tha Braçe