Miura ende luan në Japoni në moshën 55-vjeçare, por nuk është futbollisti profesionist më i vjetër aktiv në botë. Rekordi i takon Robert Carmona-s, i cili sapo ka dalë në fushë në ndeshjen e parë të sezonit të ri të divizionit të katërt uruguajan.

Veterani ka luajtur zyrtarisht futboll për më shumë se 45 sezone pa ndërprerje. Kur në 2017 ai hyri në Librin e Rekordeve Guinness si futbollisti më jetëgjatë në botë, Carmona pati një famë të madhe.

Edhe pse skuadra e tij debutoi me një humbje 3-1 ndaj Unión de San José në Serinë D uruguajane, rezultati është në vend të dytë për 60-vjeçarin, i cili vazhdon ta bëjë rekordin e tij gjithnjë e më të paarritshëm.

Lider i njohur i stërvitjes, padyshim që mban shiritin e kapitenit. “Në historinë e futbollit botëror në nivel zyrtar ka pasur 10 apo 15 futbollistë jetëgjatë, por shumica prej tyre e kanë ndërprerë biznesin e tyre dhe janë rikthyer për të luajtur për një klub shumë vite më vonë.

Në rastin tim, unë kam luajtur vazhdimisht që kur karrierën time profesionale e nisa në vitin 1976 – shpjegon Carmona. – Nuk mund ta përcaktoja thjesht formulën time për jetëgjatësinë. Faktorët janë të ndryshëm: ushqimi i mirë, disiplina në stërvitje, qëndrimi larg jetës sedentare, alkooli dhe droga.

Pavarësisht se kam pasur vështirësi ne jetë që nga fëmijëria, kam mbajtur gjithmonë një qëndrim shumë pozitiv. Duhet një bindje e fortë për të besuar se ëndrrat do të realizohen, njeriu fut kokën në të – shton veterani – Në jetën time nuk ka ‘nuk mundesh’. Ndjej se kam marrë një dhuratë dhe nuk e kam humbur kot. Ndihem shumë i gjallë dhe me energjinë e një të riu”./konica/