Vetem nje titull kampion (dhe ai i fituar keto vitet e fundit) eshte shuma pak natyrisht per volejbollin shkodran te meshkujve. Ne vite Vllaznia ka nxjerre lojtare te shkelqyer te cilet kane dhene kontributin e tij dhe ndonese i kane munguar titujt, serish kane shkelqyer.

Kane fituar nderkohe disa Kupa te Republikes dhe ky padiskutim qe ka qene sukses. Sot do te ndalemi tek Kupa e vitit 1985 dhe jo rastesisht. Historiani i njohur italian Giovanni Armillotta ne serine e postimeve te tij per sportin shkodran, sot eshte ndalur pikerisht tek Vllaznia e ketij suksesi. Ja çfare shkruan ai:

” 9 MARS 1985: VLLAZNIA (m) FITOI KUPËN E 4-të E REPUBLIKËS E TIJ NË VOLEJBOLL

Grupi A gjysmëfinale – vajtje dhe ardhje

2 dhjetor 1984: Vllaznia-Erzeni 3-0

9 dhjetor 1984: Vllaznia-17 Nëntori 3-0

16 dhjetor 1984: Dajti-Vllaznia 0-3

23 dhjetor 1984: Vllaznia-Dinamo 2-3

30 dhjetor 1984: Butrinti-Vllaznia 0-3

6 janar 1985: Erzeni-Vllaznia 3-2

13 janar 1985: 17 Nëntori-Vllaznia 2-3

20 janar 1985: Vllaznia-Dajti 3-2

27 janar 1985: Dinamo-Vllaznia 3-0

3 shkurt 1985: Vllaznia-Butrinti 3-0

Renditja: 1. Dinamo 19 p., 2. Vllaznia 17, 3. 17 Nëntori 16, 4. Erzeni 16, 5. Dajti 12, 6. Butrinti Sarandë 10

Finale e Kupës së Republikës në Pallatin e Sportit “Vllaznia” (në Shkodër)

5 mars 1985: Vllaznia-Labinoti 3-1

6 mars 1985: Vllaznia-17 Nëntori 3-2

7 mars 1985: Vllaznia-Partizani 3-2

8 mars 1985: Vllaznia-Skënderbeu 3-0

9 mars 1985: Vllaznia-Dinamo 3-1

Renditja: 1. Vllaznia 10 p., 2. Dinamo 9, 3. Partizani 8, 4. Labinoti 7, 5. Skënderbeu 6, 6. 17 Nëntori 5

Nga e majta: Xhino Mjeda, Mark Kroqi, Gjon Çoba, Adrian Shiroka, Irfan Damnori, Simon Guga, Federik Trumza, Fatmir Gruda, Bernard Shtyllari, Adrian Mikopli; mungon trajneri: Prof. Mark Grimci