Gjyqtarët e Ligës Premier janë zyrtarisht më të paguarit në pesë ligat më të mira të Evropës, pasi u zbuluan pagat e tyre.

Ka shumë gjëra rreth futbollit që ndryshojnë nga vendi në vend, por një gjë priret të mbetet e njëjtë: njerëzit në përgjithësi nuk i pëlqejnë arbitrat.

Abuzimi, shqyrtimi dhe presioni që përjetojnë gjyqtarët në të gjitha nivelet e lojës e bëjnë arbitrimin një punë jo të lehtë.Gjyqtarët e Premier League janë disa nga më të paguarit në botë.

Liga Premier ka nxjerrë ndër vite disa nga gjyqtarët më të mirë në futbollin botëror, dhe tani rezulton se ata janë më të paguarit.

Të dhënat e marra nga The Athletic dhe të verifikuara nga ligat në fjalë tregojnë se sa fitojnë gjyqtarët në pesë divizionet më të mira të Evropës dhe Major League Soccer.

Gjyqtarët e Ligës Premier paguhen në një shkallë rrëshqitëse midis 75,191, 108,257 dhe 150,258 euro në varësi të nivelit të përvojës dhe gradës së tyre.

Arbitrat gjithashtu fitojnë një tarifë ndeshjeje prej 1,150 euro për lojë, ndërsa gjyqtarët ndihmës video marrin një tarifë ndeshjeje prej 950 euro.

Gjyqtarët e Ligës Premier, duke përfshirë Anthony Taylor dhe Michael Oliver, marrin gjithashtu shpërblime bazuar në cilësinë e paraqitjeve të tyre dhe sa ‘incidente kyçe të ndeshjes’ i bëjnë të drejtë.

Gjyqtarët e La Ligës marrin në shtëpi një pagë fikse prej 130,256 euro, pavarësisht nga përvoja dhe marrin një tarifë ndeshjeje prej 4,250 euro.

Në kampionatin më të lartë të Spanjës, gjyqtarët në VAR fitojnë tarifa ndeshjesh prej 2,130 euro për lojë.

Gjyqtarët në Spanjë paguhen gjithashtu 25,000 euro në vit për të drejtat e imazhit, për shkak të reklamimit të Wurth Group në fanellat e tyre. /Telegrafi/