Në ndeshjen e sotme të kontrollit të kuqeblu nga pesë lojtarët që u provuan, duket se vetëm dy prej tyre do ta vazhdojnë sërish provën. Ata janë dy futbollistët e kombëtareve, ai i Andorës Sergi Moreno dhe ai i Beninit- Felisien Singbo. Këtë e ka bërë të ditur për gazetarët vetë trajneri Vata kur ka thënë: “Ne jemi në një periudhë konsultimit të skuadrës. Mendoj që kur ke mundësi me provu lojtarë që janë të ekipeve të kombetarëve, Moreno ka 49 ndeshje, sSngbo ka 80 ndeshje. Ndaj mendoj se lojtarët me eksperieoncë na sjellin një lloj qetësiet dhe me eksperiencën e tyre do të na ndihmojnë  në qoftëse gjtihmonë ato do ta kalojnë testin përfundimtar që ato nuk e kanë përfunduar.

Për futbollistët sllovak mendoj që nuk shfaqen ndonjë cilësi të veccantë. Anglezi  nga ëatfrod është një djal I ri që ka disa të dhëna të mira. është një tipo “Balotelit”. Nuk kam një mendim konkret për të. Ishte një lojë e parë e tij. Sigurisht do ta mendojmë me stafin dhe do të dalim në një konkluzion të mëvonshëm. Gjithsesi Moreno e singbo do të jenë pjesë e vazhdimësisë së stërvitjes deri në një test përfundimtar që mund të vendoset brenda javës ose brenda 10 ditëv”. Por ndërkohë sa i takon afrimeve, trajneri Vata është shprehur:Da Silva do të vijë dhe kjo gjë është mëse e konkretizuar. Me  Dimon do të na ndihmojë shumë përsonaliteti i tij, grinta e tij në qoftë se do të arrijë të firmosë. Ai është një lojtar tepër i rëndësishëm që do ti japing skuadrës një drejtim tjetër”.

www.shkodrasport.com