Armand Duka kërkon që të marrë një përgjigje zyrtare nga ana qeverisë në lidhje me vendimin për të ardhmen e futbollit në Shqipëri. Në një intervistë për Opinion, Kreu i Federatës, thekson se komunikimin me zyrtarët e qeverisë e ka vetëm nga Facebook.

Duka shprehet se futbolli duhet të dijë të ardhmen për të pasur më pas një program dhe nuk mund të presë bilbilin nga Facebook-u. Sakaq, presidenti ishte i qartë se nëse kampionati nuk përfundon, atëherë fotografohet renditja e para ndërprerjes dhe titulli i shkon vendit të parë teksa secili klub do të marrë atë që i takon në bazë të renditjes.

Kur kthehen tifozët në stadium? Çdo fushë e jetës po bashkëjeton me virusin, kanë filluar të mendojnë si të prodhojnë jehona artificiale, me foni e të tjera. Shpresojmë të kthehemi të luajmë njëherë në stadium”.

Kur kthehemi? “Është e vështirë se ne detyrohemi të marrim lajmë nga Facebook, si komunitet nuk kemi njoftim. Me qeverinë komunikojmë nëpërmjet mediave sepse nuk na kthejnë përgjigje. Përgjigje zyrtare jo”.

Keni komunikuar personalisht me Ramën? “Jam përpjekur në këtë mënyrë por nuk kam përgjigje të saktë. Sporti nuk është njësoj si dyqanet, sepse ne duhet të përgatitemi. Rrezikshmërinë e kam dëgjuar dhe nuk jam specialist. E di që futbolli futet në rrezikshmëri të lartë, por trajnimi në një fushë me njëmijë metër katror, ka më pak rrezikshmëri se dyqanet. Duhet të fillojmë të stërvitemi me grupe, pastaj me skuadër të plotë dhe më pas të luajmë., Por duhet një planifikim.

Sporti si ekonomi? “Ka shumë njerëz që punojnë dhe mbajnë famijet e tyre. Numri i punonjsve që lidhen me sportin? Numri është mbi 30.000 mijë njerëz, me futbollistë, trajnerë, zyrtaë. Vetëm futbolli pa sportet e tjera”.

Kur mund të filloj kampionati? “Ne kemi disa opsione kur mund të rithehemi. Propozimi ka qenë të fillojmë me stërvitje 2 maj dhe ndeshje më 20 maj dhe të përfundojmë garën në fund të korrikut. Por, duhet të dihet saktësisht dhe le ta bëjmë si Franca më pas. Njerëzit janë në pritje dhe presin bilibin nga Facebook.

Shumë vende e dinë se kur rikthehen se çfarë do ndodhin, bëjmë programe dhe i anulojmë. Ministrja ka thënë se nuk e kemi menduar. Ne kemi një pasur një rialokim nga FIFA dhe UEFA për kushtet e përfitimit të fondeve për ti përdorur për vështirtësitë financiare. Ne kemi bërë një paketë financiare por ata që futbollin e kanë profesion dhe ne kemi bërë dy muaj paga.

Rrezikon futbolli të mos jetë si më parë? “Është një kaos europian por janë programuar ndeshjet e Champions dhe në muajin gusht. Nëse kampionatet nuk përfundojnë atëherë konsiderohet renditja faktike e kampionatit.

Nëse nuk mbyllet gara, do ketë kampion? “Gara do të fotografohet siç ka qenë para se të mbyllej kampionati. Do kemi ekip kampion këtë vit dhe ekipi parë fiton kampionatin, në vend të parë është Tirana, më pas Kukësi e Laçi në Europë. Më pas edhe për vendet e fundit, e njëjta situatë. Për të gjithë Europën është i njëjti vendim”.

“Karantinë në shtëpi nuk kam qenë 24 orë, jam marrë me punë, kam shkuar në zyrë. Askush nuk i ka rastisur që të burgoset kaq shumë. Duke parë numrin e të infektuarëve dhe të jetëve të humbura, edhe pse ka shumë keqardhje për çdo jetë të humbur, kemi pasur humbje më të mëdha edhe nga aksidentët. Ekonomia është rrisk më i madh, ne nuk jemi gjermania, Franca apo Italia dhe nuk mund t’i kopjojmë. Ne nuk kemi luksin për të pushuar. Ata kanë mundësi ti japin paga ndërsa në Shqipëri duke bërë sikur jep paga dhe ekonomia riskon shumë”.

Humbja në futbollin botëror? “Shifra marramendëse, sikur kjo pandemi u shpik për të sulmuar futbollin. Bota e futbollit është e madhe, të ardhurat nga e drejta televizive apo biletat etj”, u shpreh Duka./vipsport/