Erjon Harusha per te dytin vit rradhazi eshte shpallur kampioni i qytetit te Shkodres ne shah. Ne ndeshjet e vlefshme per “Festivalin e shahut “Çesk Jubani” te orhanizuar nga Bashkia e Shkodrës, ai ka triumfuar mbi te tjeret duke zene vendin e pare.Nderkohe per femra, kampione e qytetit eshte shpallur Kismete Sykaj

Ky Festival tashme është kthyer tashmë në traditë dhe edicioni i këtij viti u zhvillua në datat 13,14,15 shkurt. Kuptohet qe rivaliteti nuk ka munguar per me teper qe ka patur edhe fitues per te rinjte.

Me te miret e vitit 2022 per shahun ne Shkoder kane dale:

Kampioni i qytetit Erjon Harusha

Kampione e qytetit Kismete Sykaj

Kampioni i qytetit U18 Nesar Aruçi

Kampione e qytetit U18 Xhuljana Deda

Çmimin e veteranit te shahut e fitoi Muhamet Gradeci