Diçka duhej te shkruaja edhe une per te ndjerin Vildan Tufi, personalitet elitar i atletikes shqiptare, ne diten e perkujtimit te 78 vjetorit te lindjes.

Nuk mund te thoja me shume se çka i ka perkushtue kolegu im Gjergj Kola ne “Shkodra Sport”, perveç atyre kujtimeve te bukura feminore, rinore dhe kujtimeve te fresketa ne kalimin e moshes se trete.

Dhe per mbajtur te gialle keto kujtime, po sjelli kete foto te nje minimuzeu qe i ndjeri Vildan Tufi e la si nje relike te çmuar jo vetem per familjaret e tij, per nipat e mbesat qe enderronte se nje dite do ishin trashegimtaret e tij edhe ne sport, por edhe per te gjithe brezat e atletikes shqiptare.

Dhe nga fotot e arkivit tim, shkeputa keto pamje te mini- muzeut te familjes Tufi, i cili do te vleje te arshivohet ne te ardhmen ne muzeun e klubit sportiv Vllaznia.

Per dy atletet qe me fliste me simpati e bindje se do jene nje prove e perkushtimit te tij si trajner e Mjeshter i Madh, Erisa Rrasa dhe Erdi Duka, i shoh edhe sot se jane ne rrugen qe enderronte Vildani dhe kjo padyshim qe do ta beje ate te lumtur atje lart ne qiell.
Namik Mehmeti
Firenze 14.04.2023