Në këto momente është duke u zhvilluar Kongresi i FIFA-s në Doha. Atje është votuar edhe sa i përket përjashtimit të tre Kombëtareve.

Në masë dërrmuese, Pakistani, Zimbabet dhe Kenia janë përjashtuar nga FIFA pas Qeveritë e këtij vendi kanë emëruar vetë një Komitet për drejtimin e Federatës së Futbollit.

Për këtë arsye, në lidhje me përzërien e politikës në futboll, u mor vendimi drastik. Vlen të theksohet se mbledhja po vazhdon ende në kongresin e 72 të FIFA dhe çështja e pezullimeve ishte në rend dite dhe në pikën 4.

Ne fat=kt nje situate e tille e ngjashme ka ndodhur edhe me Shqiperine para zgjedhjeve te fundit ne Federate dhe nga UEFA e FIFA erdhi edhe kercenimi se ato do ta perjashtonin edhe Shqiperine, por per fat kjo nuk ndodhi.