103 vjetori i themelimit te shoqnise “Vllaznia” eshte nje ngjarje e shenuar jo vetem per sportin, por edhe me gjere. Kjo sepse u be klubi i pare sportiv i krijuar ne vendin tone.

Gjithçka qe ne kemi, eshte merite e 75 themeluesve te shoqnisë Vllaznia më 16 shkurt 1919.Besoj se do ishte me interes t’i risillnim para jush emrat e këtyre njerëzve, të gjithë zotërinjë të nderuar në fushat e tyre të cilët atë kohë morën guximin dhe krijuan “Vllazninë”.

Atë Vllazni që e kemi edhe sot pas 100 vjetësh. Këtë herë shumë më të fortë, më me emër dhe me shumë trofe, tituj e kampionë të mëdhenj. Ja cilët janë themeluesit e Vllaznisë.

Xhemal Ef. Naibi

Mihallaq Kamballuri

Musa Juka

Riza Beg Kopliku

Mustafa Nuri Pipa

Pashko Ashiku

Ilija Kota

Malo beg Melgushi

Zef Serreqi

Ymer Lutfi

Ibrahim Mandiqi

Selim Efendi

Nuri Borshi

Dan Hasani

Ndrek Kaçulini

Nush Guli

Zef Llupi

Dervish Sula

Myftar Tafili

Ferdi Kumbaro

D.Lehova

Selim Reçi

Lec Boriçi

Lazer Kraja

Cin Llupi

Idris Bylja

Caf Reçi

Riza Kaduku

Osman Shehi

Zef Mirdita

Sadik Anamali

Ibrahim Gjyrezi

Kol Shiroka

Malo Paçrami

Taqi Kazanxhi

Veli Rusi

Said Lika

Ndoc Radoja

Mati Gaspri

Zef Kodheli

Simon Dodmasej

Kol Serreqi

Dul Hasani

Ymer Kraja

Ibrahim Mirukja

Ismail Xhabija

Sulejman Dibra

Mahmud Ef. Shqarri

Luigj Vasa

Kol Kakarriqi

R.Jakova

P.Logoreci

Reshid Berberi

Jonus Akshija

Sel Hoti

Fetah Llazani

Dan Llazani

Qamil Gjyrezi

Sadik Lici

Abdyl Jashari

Abdyl Shiroka

Smajl Shurdha

Shaqir Miloti

Kol Guli

Vll.Heboviq

Marketa

Abaz Ramadani

Nuh Lika

Brahim Hysa

Shaban Jusufi

Hasan Akshija

Maliq Lahi

Said Hoxha

Jonuz Hamza

Jonuz Djepaxhia

Këta emra në rastin tonë janë kësisoji dëshmitarët e një historie. Të asaj historie që vazhdon edhe sot, pas 103 vjetësh.
www.shkodrasport.com