Shumë federata futbolli kanë zgjedhur të mos luajnë përballë kombëtares rus, ku këtu bënë pjesë dhe Shqipëria.

Dy shtete e fundit që i janë bashkuar kësaj forme solidariteti janë Anglia dhe Zvicra, të cilat dhe ato kanë vendosur që të mos luajnë përballë Rusisë.

Në një komunikatë nga FA, thuhet se kombëtarja angleze nuk do të luajë asnjë sfidë me Rusinë, ku përfshihet çdo event futbollistik dhe miqësoret.