“Djelmnia shkodrane” eshte nje nga Akademite me serioze qe po funksionon keto vitet e fundit ne Shkoder. Presidenti i saj Benardin Kulla dhe stafi qe ai drejton jane kujdesur per gjithçka sa i takon menyres se funksionimit te kesaj Akademie, perzgjedhjes se lojtareve, afrimit te elementit te talentuar por edhe ne aspekte te tjera.

Ne fillim te sezonit te kaluar, nje nga prioritetet e drejtuesve te “Djelmnise” ka qene edhe zgjerimi i moshes se futbollisteve te rregjistruar duke afruar prane saj djem te moshes 6 vjeçare. Ideja e tyre ishte pjesmarrja ne kampionatin U7 te Liges Amatore ne Zonen e Shkodres.

Por per fat te keq, kjo gje nuk u realizua sepse me perjashtim te ekipit te “Djelmnia shkodrane”, nuk u rregjistruan ekipe te tjera, E njejta gje ndodhi edhe kete vit, por serish duket se do te jete e njejta gje.

Ne Ligen Amatore ne Shkoder, kampionatet fillojne nga grupmoshat U9, por me siguri qe drejtuesit e Zyres Rajonale duhet te marrin masat qe inisiativa e Akademise “Djelmnia shkodrane” te pasohet edhe nga te tjerat, ne menyre qe pasioni per futbollin te nise nga moshat me te vogla.

Ne Europe dhe ne bote ne fakt ky eshte suksesi i shume Akademive: Afrimi i femijeve ne moshe sa me te vogel tek futbolli. Dhe pikerisht per kete, pervoja e huaj eshte sjelle nga “Djelmnia” dhe kjo eshte diçka shume pozitive dhe qe duhet evidentuar nga te gjithe./SHKODRA-SPORT.COM/