Qatar Sports Investments (QSI) dhe Arctos Partners (Arctos) kanë njoftuar sot një marrëveshje investimi dhe partneriteti strategjik që do të shohë blerjen nga Arctos të një pakice aksionesh në klubin nga kryeqytet francez.

PSG-ja ruan pronësinë e shumicës së klubit dhe kontrollin drejtues, megjithëse avancon disa nga strategjitë që duhen ndjekur me këtë marrëveshje, e cila përfshin përcaktimin e rrugës përpara në lidhje me stadiumin.

Ideja është që të marrë pronësinë e Parc des Princes për një rinovim të plotë, por nëse nuk ka marrëveshje me Këshillin e Qytetit të Parisit, kompania e Amerikës së Veriut do të jetë çelësi për promovimin e projektit të stadiumit të ri dhe funksionimin e tij.

“Partneriteti do të vendosë themelet për fazën e ardhshme të rritjes globale të PSG-së dhe do të nxisë suksesin e futbollit dhe biznesit të klubit”.

“Investimi i Arctos do të shkojë drejt rritjes së operacioneve të PSG-së dhe gjithashtu mbështetjes së iniciativave strategjike të klubit për pasuritë e paluajtshme, duke përfshirë ato që lidhen me stadiumin e tij dhe fazat e ardhshme të zhvillimit të qendrës stërvitore lider në botë të PSG-së në Poissy”, thuhet në deklaratën e klubit.

Përmes kësaj marrëveshjeje, partneri i ri mund të arrijë deri në 12.5 për qind të pronësisë së klubit, me vlerë rreth 4.3 miliardë euro dhe për të cilën Katar Sport Investment pagoi 70 milionë euro në 2011. Vlerësimi i klubit francez është më i larti deri tani që është bërë për një klub futbolli.

Marrëveshja është e rëndësishme duke qenë se objektivi i Katarit është të hapet ndaj tregjeve të tjera dhe të konfirmojë strategjinë e hapjes ndaj pjesës tjetër të botës.

Në këtë marrëveshje të parë, Arctos nuk ka arritur ende 12.5% ​​të pronësisë, por është objektivi afatmesëm dhe afatgjatë nëse përmbushen objektiva të ndryshëm. /Telegrafi/