“A jemi gati të negociojmë me UEFA-n? Jemi të hapur për dialog me të gjithë familjen e botës së futbollit. Jemi shumë të kënaqur që klubet mund ta shikojnë propozimin tonë hapur dhe pa kërcënime me sanksione.

Dialogu ynë do të jetë për të bindur klubet dhe tifozët se ky propozim është i mirë për futbollin”. Bernd Reichart, CEO i A22 (kompania pas projektit Super League), tha këtë në një intervistë me ANSA. “Ne morëm shumë mbështetje sot dhe e vlerësojmë këtë nga të gjithë, përfshirë atë të Andrea Agnellit. Kur do të fillojë turneu i ri? Nuk duam të spekulojmë, por do të ndodhe sa më shpejt të jetë e mundur”.

“Kërcënimi nga presidenti i FIGC, Gravina? Ne duam t’u përmbahemi rregullave. Sot u dha liria për të propozuar dhe promovuar një konkurs tjetër. Por ne jemi të hapur për diskutim, nëse na thonë ku ta ndryshojmë do ta bëjmë. Ne nuk jemi një ligë separatiste, ne gjithashtu kemi anuluar anëtarësimin e përhershëm – vazhdoi ai –.

Ne nuk kishim asnjë dokument të nënshkruar, thjesht donim të kuptonim se kush ishte konkurrenca më e mirë. Nëse tani spekulojmë për klubet e përfshira, rrezikojmë të ndahemi, por nuk duam ta bëjmë këtë. Më vonë do të themi se cilat do të jenë 64 klubet që do të nisin Superligën e parë”.

“Platforma Unify, e cila do të tregtohet drejtpërdrejt për fansat, ka një mundësi unike për të lidhur fansat në mbarë botën si kurrë më parë. Ideja lindi me besimin se futbolli më i mirë në botë mund të arrijë miliarda e miliarda tifozë në mbarë botën dhe kjo mundësi ka një vlerë të pabesueshme, duke eliminuar gjithashtu piraterinë dhe mund të lidhë klubet dhe tifozët në nivel global – përfundoi ai.

Ajo gjithashtu ka një atraktivitet të madh nga pikëpamja tregtare. Besimi se veçantia e përmbajtjes së fuqishme të futbollit më të mirë do të na lejojë të ofrojmë futboll falas për tifozët në mbarë botën.”/telesport/