Opinion

Nga Roland Çomo

Me skandal nuk ka ku te shkoje kur ndodhin ngjarje te tilla ne superlige, imagjino ne kategorite inferiore ekipet mike duhet te shkojne te “armatosur “per tu mbrojtur.Albitrime skandaloze, Goditen albitra dhunohen lojtare. Deri kur do vazhdoje kjo situate keshtu.Polici e paafte per t’u perballuar qofte ligjerisht apo fizikisht me situata te tilla dhe nje mungese koordinimi dhe bashkepunimi institucional per te parandaluar incidente te tilla. Ka lojtare te cilet bejne nderhyrje qe nuk mund t’i zgjidhe kartoni kuq po u rrezikohet shendeti mbi te gjitha futbollisteve te rinj qe e shikojne sportin si te ardhmen e tyre por qe u nderpritet shpesh here ne mes nga disa lojetare te cilet ne menyre te perseritur bejne nderhyrje qe nuk rrezikojne vetem karrieren e lojtareve por dhe me tej dhe askush nuk merrr masa.Kjo situate nuk mund te vazhdoje me keshtu nuk kemi pare akoma qe nje lojtar per dhune apo nderhyrje te qellimshme brutale te marri denime te gjata apo te perjashtohen perfundimisht nga futbolli. Shikojme presidente klubesh qe jane inspirues te dhunes, pjesetare te pankinave te klubeve qe jane promotore te dhunes te cilet vazhdojne ta bejne perderisa nuk i ndeshkon askush,por gjobiten me vlera qesharake monetare dhe nuk besoj se eshte e nevojshme te themi se kush eshte fajtori.Te gjitha keto veprime perveçse kane degjeneruar futbollin Shqiptar dhe kane larguar njerezit nga stadiumet,por mos harrojme se keta pizeveng te dhunes po demtojne ne nje fare menyre dhe imazhin e vendit tone.