Ndeshjet e futbollit, që u rikthye të zhvillohej në Shqipëri, janë transmetuar edhe përtej kufijve tanë.

Kjo, jo nga shpërndarja e transmetuesit zyrtar, por imazhe të ndeshjeve direkt janë shpërndarë edhe në media serbe dhe jo vetëm.

Në shumë platforma transmetimi të ndeshjeve direkte janë paraqitur edhe pesë takimet e skuadrave elitare në vendin tonë.

Interesi për futboll pas një mungese prej thuajse tre muajsh ka bërë që për ndeshjet e Kategorisë Superiore të shkojë përtej kombësisë, edhe në vende ku ka pak ose aspak shqiptarë.