Massimiliano Allegri merr pjesë në fushatën “#LoSportcheMiPiace” të “paroleostili.it” dhe e bën këtë me një mesazh të fortë përmes profileve të tij në rrjetet sociale. “Në sport nuk ka armiq, vetëm kundërshtarë, – lexohet në “tweet” e tij. – I respektoj, sepse pa to nuk ka konkurrencë. Mjaft fyerjeve, madje edhe në mediat sociale!”

Një manifest i dobishëm për rivendosjen e një të drejte të sinqertë dhe të bazuar në vlerat fisnike të sportit. Në video, megjithatë, zhvillohet edhe më shumë koncepti: “Sporti që më pëlqen nuk është një konfrontim, por një krahasim. Idetë diskutohen, por njerëzit respektojnë njëri-tjetrin.

Respekto kundërshtarët dhe gjyqtarët, gjithashtu, përndryshe ju luani vetëm dhe nuk keni argëtim. Respektoni tifozët e ekipeve të tjera, që vuajnë si unë, me pasion të madh. Sporti që më pëlqen nuk i fyen ata që bëjnë gabime. Në të vërtetë, sporti që më pëlqen nuk fyen. Me të vërtetë”.

Trajneri i Juventusit iu përgjigj edhe disa tifozëve në rrjetet sociale. Për ata që thonë “ne duhet t’iu kundërpërgjigjemi tifozëve të Fiorentinës, Napolit, Interit, Torinos, Romës, që na urrejnë dhe të cilët shkaktojnë vetëm dhunë fashiste”, Allegri tha:

“Nuk është një justifikim i pranueshëm. Dhe unë e përsëris, kjo shkon përtej fanellës, ngjyrave, gëzimit dhe ngacmimeve në mëngjes, pas një derbi…”/telesport/