Erkand Qerimaj, kampioni i Europes ne peshengritje ne kampionatin e fundit europian qe u zhvillua ne Turqi, zuri vendin e pare ne peshen 77 kg duke merituar dy medalje ari dhe nje argjendi. Ky eshte suksesi me i madh ne historine e peshengritjes shqiptare.