Vllaznia ne atletike per meshkuj “mban fjalen”: Pasditen e sotme ajo ka fituar titullin e 16-te kampion rradhazi dhe njekohesisht te 28-tin ne historine e saj. Nje suksese i jashtezakonshem i te gjithe atleteve dhe trajnereve te ketij ekipi qe vazhdojne te dominojne ne pistat shqiptare prej me teper se dy dekadash.

Pas vendeve te para te arritur ne diten e pare nga sportistet Endri Rakaj (100 m), Franko Burraj (400 m), Glenis Haxhiaj (kercim se larti), Erisa Rrasa (Kercim se gjati) si dhe ne stafeten 4×100 metra, sot kane ardhur disa rezultate te tjera te larta per atletet e Vllaznise. Me poshte keni te gjitha rezultatet e atleteve te Vllaznise qe kane arritur te ngjiten ne podiumne disiplinat respektive:

Rezultatet teknike:

100 metra

Endri Rakaj – Vendi i 1-re me rez 10”87
Lulzim Çangeli – Vendi 3-te me rez 11”26

200 metra

Franko Burraj – Vendi i 1-re me rez 21”23
Lulzim Çangeli – Vendi 3-te me rez 22”83

400 metra

Franko Burraj – Vendi 1-re me rez 46”40

400 metra/pengesa

Durjon Idrizaj – Vendi 1-re me rez 56”70
Sidrit Kopliku – Vendi 2-te me rez 59”60
Genald Selhanej – vendi 3-te me rez 60”


Kercim 3-hapesh

Kolindo Kiri – Vendi 1-re me rez 15.28m
Muhamet Çangeli – Vendi 2-te me rez 15.27m
Glenis Haxhiaj – Vendi 3-te me rez 13.96m


110 metra me pengesa

Durjon Idrizaj – Vendi 2-te me rez 15.40
Genald Selhanej – Vendi 3-te me rez 16”04


800 metra

Sidrit kopliku – Vendi 3-te me rez 2’01”23


Kercim se gjati

Muhamet Çangeli – vendi 2-te me rez 7.44m
Endri Rakaj – Vendi 3-te me rez 7.18m


Kercim se larti

Glenis Haxhiaj – Vendi 1-re me rez 1.95m


4×100 metra

Franko Burraj, Lulzim Çangeli, Durjon Idrizaj, Endri Rakaj – Vendi i 1-re me rez 42”15


4×400 metra

Franko Burraj, Lulzim Çangeli, Durjon Idrizaj, Genald Selhanej – Vendi 1-re me rez 3’26”03

Ne fund te aktivitetit, Franko Burraj me 1082 pike Olimpike eshte zgjedhur sportisti me i mire i kampionatit duke merituar edhe kupen perkatese nga Federata Shqiptare e Atletikes.

Nderkohe Vllaznia si ekip me 197 pike te grumbulluara zuri vendin e pare dhe u shpall kampione kombetare edhe per vitin 2024. Nje sukses mese i merituar i te gjithe atleteve dhe ne veçanti i punes se shkelqyer qe vazhdojne te bejne trajneret Albert Marashi, Bruno Rrotani, Dorian Tafa e Jetmir Jahaj./www.shkodrasport.com/