Opinion nga Petrit Hoxha

Ne raport me zhvillimin dhe progresin kombetar!shihet qarte qe arti dhe sporti jane para nga gjitha fushat e tjera;por ne raport me konkurencen nderkombetare,gjerat ndryshojne!!! Jemi shume mbrapa te dashur miq!drejtojne inkopetente,servil e partiake!te gjithe mendojne;qe sa te jene,ta rruajne ate vend,te perfitojne maksimalen.

Dy dekada e gjysem asnje progres ne sport apo futboll me konkretisht!xhirojme ne vend,pa fizionomi,pa perspektive!!kaluam nje ndeshje qe s’di nese kuptoj kush se cilet ishin mesfushor dhe cilet sulmues….!kaos i vertet.Vec justifikime dhe asnjehere pergjegjesi.Te dashur miq! Sporti eshte i veshtire per tu drejtuar;ai kerkon motiv,ndershmeri dhe dije te thella. Shqiperia ka sa te duash futbollist intiligjent qe kane nevoje te certifikohen jashte shtetit (mundesisht ne Gjermani )si trajner dhe te drejtojne gjitha ekipet zinxhire kombetare!mundesisht edhe ne akademite ne rrethe te ndryshme…! Futbollistet shqiptar kanevoje per trajnim bashkohor (jo me fjale,por me vepra). Ne jemi nje vend me popullsi te mjaftushme,per te patur nje futboll dinjitoz. Rinia shqiptare sakrifikon shume per sportin,ato jane shume te pasionuar dhe me gjithe ate rezultatet i kemi shume te dobeta.Baza e ekipit kombetar duhen te jene sportistet e prodhuar ne vend dhe jo te importuar,pasi veprimet e stafeve sportive do pragmatizohen aq shume;sa qe ne nje te ardhme jo te larget,sportistet qe pregatiten ne Shqiperi s’do vleresohen me. Presidenca dhe fedarata duhet te mendojne seriozisht per drejtues te tjere ne vend te tyre. Smund te vazhdohet me keshtu mendoj,kur ndaj ekipit me te mire Shqiptar ‘Skenderbeu’,rendojne akuza te frkshme per shitblerje ndeshjesh…mbi 50 kombetare!!!!Pa llogaritur se c’mund te jete bere me ato te ekipit kombetar!! E kesisoj ka me legjitimitet ky staf drejtuesish te vazhdojne e te ngrohen ne zyrat e tyre???!
Duhet njehere te ndergjegjesohemi miq!