Në emisionin ‘Procesi Sportiv’ është diskutuar sa i përket ndeshjes së parë të Europianit që Shqipëria do të ketë kundër Italisë. Një debat ka pasur mes Redi Jupit dhe Jeminit, të cilët ndanin opinione të ndryshme sa i përket krahasimit mes Mitajt dhe Di Marcos që luan me Interin dhe kombëtaren italiane. Jupi e nisi analizën duke thënë se Shqipëria nuk ka qenë kurrë kaq afër nivelit të Italisë.

“Po bëja një analizë të formacionit të fundit që ka përdorur Italia në miqësore dhe formacionin e Shqipërisë. Është hera e parë që nuk jemi shumë larg në vlera ndaj tyre. Donaruma është portier i mirë, por nuk ka një vlerë specifike të madhe karshi portierit tonë. Mbrojtja e Italisë kundër Bosnjes ishte modeste, Gjimshiti dhe Buongorno, Gjimshiti është më i mirë.

Caliaflori dhe Ismajli ose Kumbulla, nuk kanë shumë diferenca. Për mua Mitaj është më i mirë se Di Marco. Asllani ka një vlerë të përafërt me Jorginho, pastaj mes Scammaca dhe Broja, Broja është më i mirë. Pastaj te Fratessi, Chiesa, është Italia më mirë. Për mua nuk jemi kurrë më afër Italisë në vlera”, tha Redi Jupi.

Jemini: “Redi, si qënka Mitaj më i mirë se Di Marco?”.

Jupi: “Patjetër o Lenco, gjithë ditën, gjithë natën”.

Jemini: “Po ai është kampion Italie, si qënka më i mirë Mitaj se Di Marco”.

Jupi: “Po unë ta jap me garanci këtë”.

Jemini: “Nëse flet me patriotizëm është tjetër gjë, por nëse thua këtë pastaj, ai tjetri është kampion në Itali”