Në Afganistanin, ekipi i futbollit i femrave u përshëndet globalisht si një simbol i lirivetë gëzuara për gratë e vendit.

Por tani një nga zyrtarët më të lartë të sportit në Afganistan ka pranuar se futbollistët femra të cilët sfidojnë avionët dhe militantët duke guxuar të hynë në fushë në radhë të parë janë abuzuar seksualisht. Dhe nuk është vetëm futbolli, ai e pranoi se problemi shtrihet edhe në sportet e tjera.

Shumica e atletëve femra janë shumë të frikësuar për të folur publikisht për abuzimet e pretenduara nga trajnerët dhe zyrtarët sportiv. Por disa kanë zbuluar privatisht për BBC atë që ata kanë përjetuarm.

Skandali ka shpërthyer në ditët e fundit. Të premten, organi qeverisës i futbollit FIFA tha se po hetonte pretendimet e femrave në skuadrën kombëtare të futbollit.

Dyshohet se janë disa sportiste të cilat janë abuzuar seksualisht.